6 STEG TILL HELT NY MUSIK

Ett musikskaparläger för Sveriges främsta talanger

Varje år bjuds Sveriges ledande musiktalanger in till ett tre dagar långt låtskrivarläger i FriluftsByn, Höga Kusten. Här byggs 8 temporära musikstudios upp och eleverna har tre dagar på sig att skriva, musiksätta och producera helt ny musik.

Varje år har ett specifikt tema och de nyproducerade låtarna framförs inför publik den sista dagen av lägret. Sounds Like Sweden lockar allt från branschfolk till nyfikna lokalbor. Såhär går det till.

Missa inte denna minidokumentär om Sounds Like Sweden (5 minuter)

1. SAMLA SVERIGES FRÄMSTA MUSIKTALANGER

Musikmakarna har i uppdrag att säkerställa det svenska musikundret. Av de elever som väljs ut och får förmånen att delta i utbildningen kommer många vara en stor del i utvecklingen av inte bara Svensk musik utan även den internationella.
Mer info: Det du bör känna till om Musikmakarna >>

2. ADDERA EN INSPIRERANDE MILJÖ

Under tre dagar får Musikmakarnas elever vistas i FriluftsByn i hjärtat av Höga Kusten. Här i den mäktiga naturen finns både inspiration och tid för reflektion.
Mer info: Om FriluftsByn >>

3. FORMA 8 GRUPPER OCH BYGG 8 STUDIOS

Tiden är knapp men det är möjligt. Eleverna delas in i 8 grupper där varje grupp får en egen studio som byggts upp enkom för Sounds Like Sweden.

4. LÅT SKAPANDET BÖRJA

Vi vet alla hur utmanande det är att vara kreativ inom en utsatt tid. Men det är faktiskt helt otroligt vilken fantastisk musik som skapas på så kort tid.

5. TID FÖR REFLEKTION

Inspiration får vi hela tiden. Däremot reflektion, den andra delen i en kreativ process, brukar vara en bristvara. Här finns båda delarna.

6. EN UNIK KONSERT!

Den avslutande kvällen bjuder vi in till en helt unik konsert med helt ny musik. Kanske får vi smakprov av vad vi kommer lyssna på i framtiden.
Mer info: Mer om spelningen och biljetter >>

VARJE ÅR HAR SITT EGET TEMA

Varje år har ett eget tema. Ibland är temat brett för att ge eleverna en kreativ frihet, andra år är temat lite smalare för att belysa något aktuellt.

2017 – Hur låter Sverige?

Första upplagan av Sounds Like Sweden och temat är hur Sverige låter år 2017. Några tolkar de åsikter och känslor som präglar vår samtid. Andra tolkar vår unicitet – vår natur, nytänkande och öppenhet. En helt fantastisk spelning som lockar både skratt och eftertanke.

2018 – Framtidens sound

Vart är musiken påväg? Kommer det nya sounds eller kommer vi gå tillbaka till mer enklare och mindre digital musik? Svaret visar sig vara en musikalisk bredd med nisher där var och en kan hitta just sin typ av musik. En makalös spelning som fortsätter med ”open-mic” där talanger avslöser varandra på scenen långt efter konsertslut med än mer ny musik sent in på natten.

2019 – Natur

Naturen är en hörnsten i den svenska livsstilen, det är en plats för inspiration och reflektion. Naturen påverkar oss på många sätt och formar även vår kultur. Det är även ofta till naturen som vi vänder oss i olika livssituationer, men forskning visar att vi inte alltid snälla mot den. Kanske får vi höra en ny ”Öppna Landskap” (Ulf Lundell) eller ”Made of” (Viola Martinsson)

2020 – Gemenskap

Temat för 2020 är ännu inte satt, men just nu lutar det åt gemenskap, integration och humanism.