SOUNDS LIKE SWEDEN

Sounds Like Sweden är lika mycket ett musikaliskt experiment och en utmaning som en härlig spelning där du är välkommen. 2017 är första året Sounds Like Sweden genomförs men målsättningen är att årligen samla några av Sveriges mest talangfulla musikmakare för att under tre dagar låta dem tolka hur Sverige egentligen låter. Allt mynnar ut i en publik spelning.

HUR LÅTER SVERIGE?

Uppgiften kan tolkas brett. Och det är medvetet för att ge eleverna en kreativ frihet. Några kanske gör ett försök i att tolka de åsikter som präglar Sverige år 2017. Andra kanske tolkar vår unicitet – vår natur, nytänkande och öppenhet. Hur vi gör hotell av is och filmer om ångest. Vår föräldraledighet och allemansrätt. Hur våra organisationer är lika platta som våra möbelpaket och vår popmusik är lika beroendeframkallande som våra köttbullar. Vem vet, när allt kommer omkring kanske vi får höra en modernare version av öppna landskap.

MEN EN SAK ÄR SÄKER…

…de personer som skapar musiken och kliver upp på scenen kommer i framtiden ha inverkan på den Svenska och kanske till och med internationella musikscenen. Så när du om fem eller kanske tio år lyssnar till en låt, bli inte överraskad om du känner igen textsättningen, musiken eller rösten och tyst för dig själv tänker ”Sounds Like Sweden”.